Elk boek heeft een verhaal
Daar is Truus - Margreet van Doorn

Daar is Truus - Margreet van Doorn

Verschijningsdatum 2020
Verschijningsvorm Paperback
Formaat 15x22 cm
ISBN 9789492010230
€ 17,95

In de herfst van 1944 is er een groot tekort aan voedsel in de grote steden in het westen van het land. Ouders sturen hun kinderen vanuit de stad voor een aantal weken naar het noorden, naar de boeren, want daar is nog eten genoeg.

Op een dag in september wordt er bij het Utrechtse gezin Van der Kroef een brief bezorgd. Het is een brief van Vroni, de vrouw van Thijs Hof, waar twee dochters uit het gezin in de zomer hebben gelogeerd om aan te sterken. Vroni schrijft dat ze zwanger is van haar tweede kind en van de huisarts rust moet nemen.  Ze vraagt of een van de dochters van Van der Kroef haar een paar weken kan komen  helpen in het huishouden.

Truus van der Kroef wordt naar Steenwijkerwold gestuurd om voor het gezin van Vroni te zorgen. Wanneer ze na een aantal maanden weer naar huis kan, wil ze maar één ding: zoveel mogelijk zusjes mee terug nemen naar het noorden, waar de omstandigheden beter zijn. Het is het begin van een barre tocht.

Over de auteur

Margreet van Doorn is de dochter van Truus van der Kroef. Toen zij het verhaal over de barre tocht van haar moeder hoorde, besloot ze het op te schrijven zodat het voor toekomstige generaties bewaard zou blijven.
 

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

De steun en begeleiding van Hedwig heb ik als zeer prettig ervaren. Ze is sturend maar niet alles bepalend. Jij blijft eigenaar van je tekst en die vrijheid vond ik heel fijn. Van Hedwig heb ik veel geleerd en ben erg gelukkig met het eindresultaat.
Selma Mogendorff