Na mijn studie Nederlandse Taal- en Letterkunde maakte ik kennis met het boekenvak. Mijn carrière begon bij boekhandel Kooyker in Leiden en werd vervolgd in de uitgeverijbranche waar ik diverse functies heb vervuld. Ik begon als commercieel medewerker en aan het eind van mijn loopbaan werkte ik als uitgever.

Op 1 januari 2006 besloot ik voor mijzelf te beginnen en heb ik bureau Artemis opgericht. De reden om dat te doen was omdat ik auteurs graag op een andere manier wilde begeleiden. Maar de wereld veranderde razendsnel en die verandering is nog steeds aan de gang.

Steeds meer mensen besluiten om een boek te schrijven omdat ze iets van zichzelf naar buiten willen brengen: een nieuwe theorie, een standpunt, iets wat men heeft meegemaakt. Ze hebben een mooi en aangrijpend verhaal te vertellen.

Veel van deze auteurs willen hun boek ook publiceren, maar de klassieke uitgeverijen sluiten vaak niet goed bij aan bij hun behoeftes of hun publiek. En de vele (online) nieuwkomers op dit gebied missen hun wortels in het uitgeefvak. Want uitgeven is een vak en dat wordt vaak over het hoofd gezien.

Om deze auteurs nóg beter te kunnen begeleiden, heb ik in 2014 uitgeverij Rheia opgericht. Met Rheia bied ik aankomende auteurs de kans om hun manuscript op een vakkundige manier te publiceren, zodat hun verhaal de aandacht krijgt die het verdient.

Hedwig van Lier

Rheia

Hedwig van Lier richtte in 2006 Artemis op. Daarvoor werkte zij ruim 10 jaar in diverse sales en uitgeeffuncties bij Uitgeverij Coutinho en Uitgeverij Pearson Education. Zij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

De steun en begeleiding van Hedwig heb ik als zeer prettig ervaren. Ze is sturend maar niet alles bepalend. Jij blijft eigenaar van je tekst en die vrijheid vond ik heel fijn. Van Hedwig heb ik veel geleerd en ben erg gelukkig met het eindresultaat.
Selma Mogendorff