Het uitgeven van elk boek begint met een goed en publicabel manuscript. Maar ook met aandacht, tijd, geld en enthousiasme. Rheia is daarom altijd op zoek naar ondernemende auteurs die het beste uit hun boek willen halen en bereid zijn om daarin te investeren.

Onze werkwijze bestaat uit 7 fases.

Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4 Fase 5 Fase 6 Fase 7

Manuscriptbeoordeling

U krijgt antwoord op de vraag of uw manuscript publicabel is.

Manuscriptbeoordeling

Productieadvies & Prijsopgave

Als uw manuscript publicabel is krijgt u advies over vormgeving, formaat, papiersoort en bindwijze voor uw boek. U krijgt hiertoe een voorstel met prijsopgave.

Productieadvies & Prijsopgave

Accordering

Als u akkoord gaat met het voorstel wordt de overeenkomst voor productie door u en Rheia ondertekend.

Accordering

Correctie

Uw manuscript wordt nagekeken op taal- en spelfouten. U krijgt een digitaal bestand van ons met de voorgestelde correcties en het is aan u om de correcties door te voeren en gecorrigeerd retour aan Rheia te sturen.

Correctie

Vormgeving

De gecorrigeerde tekst wordt in het juiste formaat opgemaakt en de omslag van uw boek wordt ontworpen. Uiteraard alles in overleg.

Vormgeving

Productie

Rheia zet het productieproces in gang en begeleidt dit proces met de drukker tot en met levering van de afgesproken oplage.

Productie

Optioneel: Promotie

Met de levering van uw boek ontvangt u ter afronding altijd een standaard adviesplan voor de promotie van uw boek. Hierin staat beschreven wat u stap voor stap kunt doen om uw boek onder de aandacht te brengen van het publiek.

Optioneel: Promotie

Spreekt de aanpak van Rheia u aan?

Mail of stuur dan (een deel van) uw manuscript ter beoordeling op. Houd daarbij rekening met de volgende richtlijnen:

  • Gebruik regelafstand 1,5
  • Gebruik lettertype Times New Roman, 12 punts
  • Zorg ervoor dat de bladzijden genummerd zijn
  • Stuur een synopsis of een publicatievoorstel mee.

Zodra uw manuscript door ons ontvangen is sturen wij u hiervan bevestiging en binnen enkele weken weet u of uw manuscript publicabel is.

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

De samenwerking met Hedwig heb ik als heel steunend en constructief ervaren. Hedwig is goed bereikbaar, geeft duidelijkheid over de mogelijkheden, kent het veld. Bij tegenslagen komt ze tot creatieve oplossingen. En nu heb ik een heel mooi boek in handen!
Adeline van Waning