Beloofd is beloofd?! (E-book) - Jolanda Roelands

Beloofd is beloofd?! (E-book) - Jolanda Roelands

Verschijningsdatum 2024
Aantal pagina's 200
Verschijningsvorm E-book
ISBN 9789492010308
€ 13,50

In ons dagelijks leven en in ons taalgebruik worden heel vaak beloftes gedaan, van klein tot groot, van terloops tot heel bewust. Veel beloftes worden geschonden zonder dat we erbij stilstaan, we merken ze niet op, laat staan dat we beseffen dat ze gevolgen kunnen hebben.
Dat geldt niet voor beloftes rondom het levenseinde, deze hebben vaak een grotere impact. 

Waarom is dat eigenlijk? Wat maakt beloftes rondom het levenseinde zo anders dan andere beloftes? En waarom zijn ze vaak zo beladen en ingewikkeld? 

In Beloofd is beloofd?! gaat Jolanda Roelands op zoek naar het antwoord op deze vragen. Ze sprak met nabestaanden, hulp- en zorgverleners, een uitvaartverzorger en rouwtherapeuten over hun ervaringen.

 

In BN De Stem is een interview met de auteur te lezen.

Ook een recensie bij Josine's Care.

En een interview op Palliaweb.

Er is een recensie beschikbaar op de website van het Landelijk Expertisecentrum Sterven.

En er is een recensie verschenen in de Nieuwsbrief van het Netwerk Palliatieve Zorg Oostelijk Zuid-Limburg, jaargang 21 nr. 2 juli 2024.

Over de auteur

Jolanda Roelands (1964) begon in 1994 als verpleegkundige in de palliatieve zorg. Sindsdien heeft ze diverse landelijke en regionale functies op dit vakgebied vervuld. Tegenwoordig is ze werkzaam als zelfstandig adviseur en procesbegeleider. 

Meer weten? Kijk op beloofdisbeloofd.nl

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

De steun en begeleiding van Hedwig heb ik als zeer prettig ervaren. Ze is sturend maar niet alles bepalend. Jij blijft eigenaar van je tekst en die vrijheid vond ik heel fijn. Van Hedwig heb ik veel geleerd en ben erg gelukkig met het eindresultaat.
Selma Mogendorff