Wees gelukkig (E-book) - Irma Grovell

Wees gelukkig (E-book) - Irma Grovell

Verschijningsdatum 2018
Genre Roman
Verschijningsvorm E-book
ISBN 9789492010179
€ 9,99

Naomi woont op Aruba en heeft zich van jongs af aan voorgenomen het beste uit haar leven te halen. Aan de wand in haar slaapkamer heeft ze foto’s hangen die ze als kind uit tijdschriften heeft gescheurd, waarop vrouwen en mannen staan afgebeeld die er gelukkig uitzien. Haar favoriete foto’s zijn die van Martin Luther King jr., de man die een droom had, en die van Diahann Caroll, een zwarte vrouw die de rol van zuster Julia speelde in een wekelijks uitgezonden tv-serie. Uit de krant heeft ze letters geknipt waarmee ze de woorden WEES GELUKKIG heeft gemaakt en op een blad uit een oud tijdschrift geplakt.
Jaren later droomt ze er nog steeds van om verpleegster te worden en gelukkig te zijn. Toch lukt het haar maar niet om haar dromen te verwezenlijken. Aangrijpende gebeurtenissen in haar leven hebben haar op slot gezet. Wat verborgen is, moet verborgen blijven. Maar wanneer haar vader overlijdt, wordt ze gedwongen om de hermetisch gesloten deur te openen.

 

Over de auteur

Irma Grovell is geboren op Aruba als oudste van een groot gezin. Wees gelukkig is haar derde roman. Bij Rheia zijn eerder de romans Glanzende schoenen (2014) en Dromen van Holland (2015) verschenen. In 2008 schreef en publiceerde ze Kralen uit de Cariben, een bundel met korte verhalen.

Kijk ook eens op de website van Irma Grovell.

Download inkijkexemplaar

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

De samenwerking met Hedwig heb ik als heel steunend en constructief ervaren. Hedwig is goed bereikbaar, geeft duidelijkheid over de mogelijkheden, kent het veld. Bij tegenslagen komt ze tot creatieve oplossingen. En nu heb ik een heel mooi boek in handen!
Adeline van Waning