Elk boek heeft een verhaal
Wees gelukkig (Ebook) - Irma Grovell

Wees gelukkig (Ebook) - Irma Grovell

Verschijningsdatum 2018
Genre Roman
Verschijningsvorm Ebook
ISBN 9789492010179
€ 9,99

Naomi woont op Aruba en heeft zich van jongs af aan voorgenomen het beste uit haar leven te halen. Aan de wand in haar slaapkamer heeft ze foto’s hangen die ze als kind uit tijdschriften heeft gescheurd, waarop vrouwen en mannen staan afgebeeld die er gelukkig uitzien. Haar favoriete foto’s zijn die van Martin Luther King jr., de man die een droom had, en die van Diahann Caroll, een zwarte vrouw die de rol van zuster Julia speelde in een wekelijks uitgezonden tv-serie. Uit de krant heeft ze letters geknipt waarmee ze de woorden WEES GELUKKIG heeft gemaakt en op een blad uit een oud tijdschrift geplakt.
Jaren later droomt ze er nog steeds van om verpleegster te worden en gelukkig te zijn. Toch lukt het haar maar niet om haar dromen te verwezenlijken. Aangrijpende gebeurtenissen in haar leven hebben haar op slot gezet. Wat verborgen is, moet verborgen blijven. Maar wanneer haar vader overlijdt, wordt ze gedwongen om de hermetisch gesloten deur te openen.

 

Over de auteur

Irma Grovell is geboren op Aruba als oudste van een groot gezin. Wees gelukkig is haar derde roman. Bij Rheia zijn eerder de romans Glanzende schoenen (2014) en Dromen van Holland (2015) verschenen. In 2008 schreef en publiceerde ze Kralen uit de Cariben, een bundel met korte verhalen.

Kijk ook eens op de website van Irma Grovell.

Download inkijkexemplaar

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

De steun en begeleiding van Hedwig heb ik als zeer prettig ervaren. Ze is sturend maar niet alles bepalend. Jij blijft eigenaar van je tekst en die vrijheid vond ik heel fijn. Van Hedwig heb ik veel geleerd en ben erg gelukkig met het eindresultaat.
Selma Mogendorff