Dromen van Holland - Irma Grovell

Dromen van Holland - Irma Grovell

Verschijningsdatum 2015
Genre Roman
Aantal pagina's 224
Verschijningsvorm Paperback
Formaat 15x22 cm
ISBN 9789492010100
€ 18,45

De zeventienjarige Rosa, geboren en getogen op Aruba, droomt ervan om naar Holland te gaan. In Holland kan je worden wat je wilt, tenminste, dat is wat de Nederlandse leraren op de middelbare school haar vertellen. Net als haar zus, die al in Nederland woont, wil Rosa graag verpleegkundige worden en dus vraagt ze aan haar moeder of ze mag gaan. Maar die ziet haar niet graag vertrekken.
Wanneer Rosa achttien wordt gaat haar moeder toch overstag. Rosa verlaat Aruba. Samen met een groep andere meisjes reist ze naar Holland, het land van hun dromen. Maar vanaf het moment dat ze op Schiphol aankomen, blijkt alles anders te gaan dan ze is beloofd.

Over de auteur

Irma Grovell is geboren op Aruba als oudste van een groot gezin. Dromen van Holland is haar tweede roman. In deze roman laat Irma Grovell zien hoe moeilijk het is voor jonge mensen die botsen op cultuurverschil, discriminatie en tegenwerking. Bij Rheia is haar eerste roman Glanzende schoenen verschenen in 2014. In 2008 schreef en publiceerde ze een kort verhalenboek Kralen uit de Cariben.

Kijk ook eens op de website van Irma Grovell.

Download inkijkexemplaar

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

De steun en begeleiding van Hedwig heb ik als zeer prettig ervaren. Ze is sturend maar niet alles bepalend. Jij blijft eigenaar van je tekst en die vrijheid vond ik heel fijn. Van Hedwig heb ik veel geleerd en ben erg gelukkig met het eindresultaat.
Selma Mogendorff