Hoe autisme een plek in ons huwelijk kreeg - Sjoerd en Gerie Schrijver

Hoe autisme een plek in ons huwelijk kreeg - Sjoerd en Gerie Schrijver

Verschijningsdatum 2020
Verschijningsvorm Paperback
Formaat 15x22 cm
ISBN 9789492010223
€ 16,50

Dit boek gaat over de zoektocht van Sjoerd naar de oorzaak van zijn angstklachten die steeds erger worden nadat hij kinderen krijgt. De angsten blijken autisme als bron te hebben. Samen met zijn vrouw gaat hij op weg om, met vallen en opstaan, ermee om te leren gaan. Sjoerd maakt voor zijn vrouw een gebruiksaanwijzing van zichzelf en krijgt daarnaast medicatie tegen onder meer zijn angsten.

Een mooi artikel over Gerie en Sjoerd is verschenen in Autisme Magazine nummer 3 van najaar 2020 en kun je hier lezen.

En ook is het boek vermeld op de website van PAS Nederland over Personen uit het Autisme Spectrum.

Het boek wordt ook besproken in Sterkte! in Autisme, jaargang 40 nr 240 van 2021.
 

 

 

Over de auteur

Op openhartige en vaak ontroerende wijze geven Sjoerd en Gerie een inkijkje in hun geworstel. Het is opvallend hoe weinig professionele hulp zij daarbij nodig blijken te hebben. In mijn ervaring wordt de diagnose autisme – zeker bij hoogbegaafde mensen zoals Sjoerd – vaak pas na een jarenlange zoektocht gesteld. De rol van medicatie moet niet worden overschat, maar medicatie kan vaak wel de weg banen naar verandering.
Ik kan dit boek ook professionals van harte aanbevelen omdat het zo mooi en helder laat zien wat autisme voor de patiënt en zijn omgeving betekent.


R. Ladee, psychiater
 

 

 

 

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

De samenwerking met Hedwig heb ik als heel steunend en constructief ervaren. Hedwig is goed bereikbaar, geeft duidelijkheid over de mogelijkheden, kent het veld. Bij tegenslagen komt ze tot creatieve oplossingen. En nu heb ik een heel mooi boek in handen!
Adeline van Waning