Waar blijft die dokter nou? (UITVERKOCHT) - Selma Mogendorff

Waar blijft die dokter nou? (UITVERKOCHT) - Selma Mogendorff

Verschijningsdatum 2017
Genre Autobiografie
Aantal pagina's 147
Verschijningsvorm Paperback
Formaat 15x22 cm
ISBN 9789492010148
€ 17,50

DIT BOEK IS NIET MEER LEVERBAAR!

Terwijl er gewacht wordt op de ambulance, hoor ik omstanders zeggen: ‘Waar blijft die dokter nou?’ En ook verwijtend: ‘Waarom is die dokter er nu nog niet,’ terwijl ik al een hele tijd geknield bezig ben met het slachtoffer. Ik raap al mijn moed bijeen en zeg: ‘Ik ben de dokter, de ambulance is gebeld; die is onderweg.’

In de tijd dat er nog geen mobiele telefoons waren, huisartsen nog  iedere nacht en ieder weekend dienst draaiden en men er nog aan moest wennen dat ook vrouwen ‘dokter’ konden zijn, begon Selma  Mogendorff met haar praktijk als huisarts. In de dertig jaar dat zij haar beroep uitoefende, heeft ze veel met haar patiënten meegemaakt. Soms werd er gelachen, soms was er een gevoel van onmacht. In Waar blijft die dokter nou? vertelt ze over de niet alledaagse gebeurtenissen die zij als huisarts, alleenstaande moeder en fulltime werkende vrouw heeft meegemaakt.

Maak kennis met Greet die Selma’s tuin insluipt, de majoor die een tattoo op een eigenaardige plek heeft en met de vrouw die zich op een hilarische manier verspreekt en eigenlijk heel eenzaam en verdrietig is.

Op 16 december 2017 is er in de Volkskrant een artikel verschenen over 'schrijvende dokters' waarin ook aandacht wordt besteed aan dit boek van Selma Mogendorff.

Op 21 december 2017 verscheen in het Algemeen Dagblad een interview met Selma Mogendorff.

Op 10 januari 2018 verscheen er in Het Trefpunt ook een interview met Selma Mogendorff.

Op 17 januari 2018 verscheen er op Houtens Nieuws.nl ook een item over dit boek van Selma Mogendorff.

Op 25 januari 2018 publiceerde de VNVA (Vereniging van Vrouwelijke Nederlandse Artsen) ook een nieuws-item over het boek van Selma Mogendorff.

Op 27 januari 2018 verscheen er in de Volkskrant een artikel over Selma Mogendorff en de patiënt die haar kijk op het vak veranderde.

In de digitale uitgave van Arts en Auto 2018-02 staat ook een interview met Selma Mogendorff. Om deze te kunnen lezen dient wel de bijbehorende app geinstalleerd te zijn.

Op 22 februari 2018 was er een interview met Selma Mogendorff bij Omroep Houten.

Ook is er een recensie verschenen bij Vrouwen van Nu.

 

 

Over de auteur

Selma Mogendorff is eind jaren zeventig als echte dorpsarts begonnen en was eveneens actief als huisartsopleider. Momenteel is Selma werkzaam als supervisor & coach in de gezondheidszorg. Ze geeft supervisie aan huisartsen in opleiding en intervisie aan jonge huisartsen. 

Download inkijkexemplaar

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

De steun en begeleiding van Hedwig heb ik als zeer prettig ervaren. Ze is sturend maar niet alles bepalend. Jij blijft eigenaar van je tekst en die vrijheid vond ik heel fijn. Van Hedwig heb ik veel geleerd en ben erg gelukkig met het eindresultaat.
Selma Mogendorff